4 Odoo modules in de kijker

Wij lichten graag de voordelen toe van 4 gratis Odoo modules die uw organisatie efficiënter zullen maken!

Stéphane Peltot

Interface met Trends Top

Ben je ook het copy-paste werk beu om alle contactgegevens in jouw CRM module te vervolledigen? Via de TrendsTop module is het mogelijk om vanuit Odoo Belgische bedrijven op te zoeken in de TrendsTop database. Dit kan op basis van de naam of op basis van het BTW nummer.

Vervolgens kan je ook het bedrijf importeren in de CRM module van Odoo van waaruit je alle beschikbare bedrijfsgegevens (resultaat, winst,...) kan analyseren. Ook de contactpersonen van het bedrijf worden mee opgeladen zodat je vanuit Odoo dadelijk weet wie welke functie heeft en hoe je iedereen kan bereiken.

Deze module is ook geïntegreerd in de Sales module van Odoo waardoor het mogelijk is om automatisch nieuwe leads te maken.

Deze community module werd origineel ontwikkeld voor versie 7 van Odoo. Somko heeft deze module echter aangepast en uitgebreid zodat ze ook kan ingezet worden voor versie 8 en 9 van Odoo.

Odoo tekst en afbeelding blok

Boekhoudkundige rapporten

In oktober 2015 werd versie 9 van Odoo uitbracht. Eén van de grote verschillen met de vorige versie is de boekhoud module. Deze module werd namelijk volledig herzien rekening zodat het dagelijks nog eenvoudiger en intuïtiever is.

Enkele maanden na de release van Odoo 9 werd er ook een extra module uitgebracht met een aantal extra rapporten specifiek voor de Belgische boekhouding:

  • Intracommunautaire aangifte

  • Jaarlijkse klantenlisting

Deze rapporten kunnen zowel afgedrukt worden naar PDF als geëxporteerd worden naar Excel of XML.

Gestructureerde mededelingen

 Om betalingen eenvoudiger te kunnen linken aan verkoopfacturen is het nu ook mogelijk om op de verkoopfacturen automatisch een gestructureerde mededeling te vermelden.

Hierbij kan de structuur van de mededeling ook ingesteld worden:

  • Willekeurig: +++RRR/RRRR/RRRDD+++ (Hierbij is “R” een willekeurig getal en is “DD” een controlegetal)

  • Met een datum erin verwerkt: +++DAG/JAAR/SSSDD+++ (Hierbij is “DAG” de dag van het jaar, “JAAR” is het jaar, “SSS” is het volgnummer en “DD” is het controlegetal)

  • Met een klanten referentie erin verwerkt: +++RRR/RRRR/SSSDDD+++ (Hierbij is “R” een getal dat kan ingesteld worden per klant. “SSS” is het volgnummer en “DD” is het controlegetal)

Als de rekeninguittreksels vervolgens worden geïmporteerd in Odoo, is het voor Odoo kinderspel om de betalingen automatisch te koppelen aan de juiste verkoopfactuur.

Voornaam + achternaam

Standaard biedt Odoo slechts één invulveld voor zowel de voornaam als de achternaam van een contactpersoon. Dit is heel vervelend als je vanuit Odoo een mailing wenst te versturen waarin enkel de voornaam is verwerkt, of als je op de Odoo offertes enkel de achternaam wenst te vermelden.

Met de “Firstname Lastname” module is het nu mogelijk om het “naam” veld uit te splitsen en beslis je zelf in de diverse documenten en overzichten in Odoo welke naam je wenst af te beelden.

 

Odoo tekst en afbeelding blok